Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Galio vs Swain vs shen

UppsiK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Raczej polecę ci swaina (pierwsza postać którą zagrałem w lola :>)

+ obszarowe/leczące ulti

+ snare

+ niezłe combo

+ wytrzymały

+ jak złożysz wote i roa to ciężko cię bd zabić

- musi się trochę bardziej wyfarmić/nafeedować

- focusowany jak każdy ap carry

Opublikowano

Na midzie ihmo najlepsze survi ma Galio ze względu na to, że budujesz go pod magic resist, dodatkowo ma tarczę, która też jakoś tam wspomaga to survi.

Jak dobrze zagrasz early i zrobisz powiedzmy RoA, Rabbadon to dmg kosmiczne w midgame. Dodatkowo świetne aoe taunt ulti z zajebistym dmg.

Cóż Swain to nabchamp ostatnimi czasy nie za wiele na midzie może zrobić, bo po prostu większość jest teraz lepsza od niego :P

Osobiście mam Galio i jestem z niego zadowolony.

@down

Shen to nie postać na mida, nie ma za specjalnego dmg, fun może być, bo ładnie idzie nim trollować. Cóż na rankach nim nie pośmigasz, bo ostatnio jest insta ban (nie wiem kompletnie czemu, ale ok). Zresztą to jeszcze od elo zależy.

Gold Member

nvm

Opublikowano

W opisie masz jeszcze shena, jeżeli dalej cie interesuje to bierz go. Naprawdę fajna postać, ult ratujący dupy sojusznikom, heal z Q, dash + tuaunt, który po trafieniu przywraca energię.

9777920400_1341294249.png

Opublikowano

Najlepszym pickiem byłby Swain.

W late robi rozpierdol z ulti i gankami, wota/RoA i masz pewność, że cię szybko nie zabiją.

Ogółem postać dobra, nie jest papierowy, ogarnąć go idzie w miarę, niestety focusowany.

Opublikowano

Shen. Akurat jest w rotacji.Tank taki ,że ja prdl.Ciężko w late zabić.E = escape & gonitwa.Szczerze polecę Ci go ;]

random.jpg

,,Odi profanum vulgus et arceo"

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Opublikowano

Galio jest ciekawy moze byc tez uzyty jako tank jak sie dobrze nafeeduje go na poczatku to potem nawet xin nie ma szans ze swainem jest tak ze jest on glownie ap "papierkowa postac" jak cie zaatakuje jakis z duzym speed attackiem i kradzieza zycia to nie masz szans sie wybronic ;p takze polecam galio gralem nim chyba z 15 razy a swainem 3 bo mi sie nie spodobal

chociaz shen i tak lepszy :D

Pomogłem ? Daj Like =D

Opublikowano

Jeśli dobrze ogarniesz Swaina to będziesz dobry do defa i będziesz miał b. mocne DMG , więc Ci go polecam .

Opublikowano

Galio to twardy support , a zamieszanie robi tylko ze swoim ulti . mam go kupionego ae nie jestem zadowolony ;(

Uwaga Spoiler Tylko +18 !!!

Zboczuch ^^

Opublikowano

Zdecydowanie Swain, chyba, że chciałbyś grać jako OP solo Galio lub supportować nim chociaż nie polecam. - na midzie możesz narobić niezłego zamieszania, a jego ulti jest idealne dla Ziggs'a, Kennen'a, Fiddlla itp.

98763533515051689628.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...